Home » Здоров'я

Варикозне розширення вен та методи боротьби з ним

31.12.2010

Варикозне розширення вен

При варикозному розширенні вени кров циркулює слабо. Подивіться на свої ноги якщо ви бачите крізь шкіру голубуваті, розширені і деформовані судини, швидше за все ви страждаєте від цієї хвороби. Варикозне розширення вен зустрічається в 2-3 рази частіше у жінок ніж у чоловіків. У більшості випадків, варикозне розширення вен утворюються на ногах. З часом, варикозне розширення вен залишене на самоплив може призвести до застою крові в судинах ніг, до появи варикозних виразок і кровотеч, які дуже болючі.

Все про жіноче здоров'я

Як відновити гормональний баланс природним шляхом?

Як вберегтися від захворювань щитовидної залози

Виділення із сосків і причини їх виникнення

Основними причинами варикозного розширення вен є:

- Робота в положенні стоячи протягом тривалого часу
- Вагітність
- Ожиріння і надмірна вага
- Носіння вузького одягу

Ось деякі народні рецепти, які допомагають жінкам боротися з варикозним розширенням вен протягом багатьох років.

- Компреси із зеленої глини. Розчинити одну чайну ложку зеленої глини в склянці води, розмішати, до повного розчинення. Застосовувати кожен вечір як компрес на уражені частини. Нанести розчин, почекати до повного висихання, змити теплою водою з милом.

- Часник. Очистити і роздавити одну головку часнику, змішати з алкоголем. Акуратно втерти в місця уражені варикозним розширенням вен. Не забувайте, що вживання в їжу часнику має дуже гарний лікувальний ефект проти варикозу.

- Їжте салат з перцем. Цей продукт розріджує кров і сприяє поліпшенню кровообігу, відповідно дуже корисний при варикозному розширенням вен.

- Хурма. Як тільки ви почнете помічати набряклість у венах, акуратно масажуйте ноги з соком хурми. Змочіть ватяний тампон соком і протріть проблемні місця.

- Аплікації з яблучним оцтом. Наносьте на місця з варикозним розширенням вен яблучний оцет. Залиште на 3 години, потім змийте.

- Робіть аплікації з настойкою арніки (її можна купити в аптеці).

- Ванни для ніг з лікувальними травами. У теплу воду додати заварені заздалегідь 1 жменя ромашки, 1 жменя м’яти, 1 жменя лаврового листа. Додати 1 чайну ложку соди. Приймайте ванну протягом 10-15 хвилин.

- Занурте ноги у ванну з холодною водою, в яку заздалегідь додали 10 крапель олії м’яти, лимона і кипариса. Приймайте ванну 3 хвилини.

- Пийте чай з медом і розмарином.

Цікаві статті для жінок

Як кинути палити і не набрати зайві кілограми

5 емоцій, що негативно впливають на здоров’я

7 важливих правил інтимної гігієни

- Використовуйте спеціальні противарикозні еластичні панчохи, шкарпетки з регульованим стиском. Вони допоможуть зберегти постійний тиск крові і значну допоможуть вашим ногам.

- Намагайтеся не знаходиться дуже довго без руху. Статичне положення сприяє розвитку варикозу.

- Не носіть тісний одяг. Вибрати одяг вільного розмір і з натуральних тканин.

- Робіть фізичні вправи, займайтеся ходьбою або плаванням 30 – 45 хвилин на день.

- Не перегрівайте ноги! Не варто гріти ноги в калорифером і піддавати зони, уражені варикозом, надмірного впливу сонячних променів.

- Підтримуйте постійну, здорову вагу.

Причиною варикозного розширення вен може бути спадковість, однак, ці прості народні рецепти, хороший м’язовий тонус, постійні заняття спортом допоможуть вам знизити ризик захворювання варикозним розширенням вен.

{ 2 comments… читати їх нижче або додати один }

Руслана

У меня наследственный варикоз. Впервые “выпадающие” вены пояаились в 25 – при беременности, впрочем как практически у всех.
Единственное, что спасает – это прием флебопротекторов. Специальные препараты для укрепления сосудов на основе вытяжек из кожуры фруктов, витамины для вен образно говоря. Сначала пила французские лекарства, потом перешла на отечественны

Руслана

й Нормовен. По действию ничем не отличается, но гораздо дешевле.

Залишити коментар